Een leven lang spelen met taal

Plezier

Met woorden beschrijven wat overgebracht wil worden.
Puzzelen, ordenen, herformuleren, schrappen, allemaal dingen waar ik goed in ben.
Met liefde en geduld het verhaal uitschrijven dat verteld wil worden, daar word ik gelukkig van!
Evenzo van in de natuur zijn en wandelen met onze honden, eindeloos lezen en grasduinen in tenminste acht boeken tegelijkertijd, lekker koken én eten met elkaar, chocolade van minstens 85% én een goed glas whisky op zijn tijd.

Passie
Voordat ik naar school ging en nog niet kon lezen of schrijven, schreef ik schriftjes vol in mijn eigen handschrift. Ik wist precies te vertellen wat ik opgeschreven had; voor mij waren de eindeloze krabbels een open boek met de mooiste verhalen.
Later schreef ik zelfverzonnen verhaaltjes zoals ‘De avonturen van familie Muis’, dat eigenlijk ging over een gezin bij ons in de straat. Het was mijn manier om bijzonderheden vast te leggen en vorm te geven aan voor mij intrigerende observaties.
Later op het gymnasium maakte ik zelf mijn schoolagenda’s die ik vervolgens volschreef met gedichten, protestteksten en ritmische rijmsels om uitdrukking te geven aan mijn ontluikende visie op de wereld.
In mijn studententijd en vervolgens in mijn werk bleef schrijven een vast onderdeel van mijn leven. Ik kon het niet laten om te puzzelen met woorden en die ene formulering te vinden die naadloos aansloot bij dat wat ik beleefde of zojuist had ontdekt. Al schrijvend leerde ik losse plukjes informatie met elkaar te verbinden.

Proces
Een geschreven tekst is een opsomming van woorden die in samenhang tot leven komt. Het is een unieke manier om contact te maken met een ander, net zoals een goed gesprek dat doet of een kunstwerk. Elke letter heeft een eigen klank en vorm en achter elkaar gelezen krijgt het een samenhangende betekenis. Ik vind schrijven een magisch proces en het maakt me iedere keer weer gelukkig.

Denk niet dat schrijven één en al vervoering is, de meeste tijd is het een puzzel, een zoeken en proberen totdat de woorden in elkaar haken. Maar juist die zoektocht, dat slijpen en bijschaven of het over een compleet andere boeg gooien en dan tot een samenhangend geheel komen, dat maakt het zo’n bevredigende bezigheid.

Professioneel
Schrijven is ook een vak waarin je ondanks een aangeboren talent, nooit bent uitgeleerd. Zeker als kwaliteit standaard is en maatwerk het uitgangspunt, dan blijf je altijd in de weer met spelling, lezen & leren, tekstopbouw, digitale ontwikkelingen, teksttypes & eigentijds taalgebruik én vind je inspiratie in de samenwerking met concullega’s. Daarom heb ik mij aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekstschrijvers:

Professionaliteit uitgewerkt in een aantal bruikbare documenten

Curriculum Vitae

Meer informatie lees je in mijn
uitgebreide CV.

LEES MEER

Algemene Leveringsafspraken

Iedere tekstopdracht is ingebed in eenduidige & eerlijke afspraken.

LEES MEER

Privacyverklaring

Goed geregeld.

LEES MEER

Persoonlijk
Ondanks dat de naam Blanche-Fleur niets lijkt weer te geven van wat ik doe en daarom niet direct bijdraagt aan de vindbaarheid, heb ik bewust voor deze naam gekozen.

De personage Blanchefleur staat in de 800 jaar oude graalvertelling van Wolfram von Eschenbach voor het innerlijk kompas van zijn hoofdpersoon, de ridder Parzival. En zo is Blanche-Fleur als naam voor mij de vertegenwoordiging van onze innerlijke rijkdom, zuiverheid en kracht. Het kompas én de bron van waaruit je jezelf in de wereld zet, in mijn geval binnen de context van tekstschrijver vooral via het geschreven woord.

NAAR HET ARTIKEL

Diensten

Welke diensten bied ik vanuit mijn tekstbureau?

Bij mij kun je terecht voor het laten schrijven van nieuwe teksten, het herschrijven van bestaande teksten, het redigeren of corrigeren van teksten en het digitaliseren van gedrukte of geschreven teksten.

Benieuwd wat deze diensten precies inhouden én wat ik daarin voor jou of je organisatie kan betekenen? Op deze pagina lees je er meer over!

LEES MEER